Przejdź do treści stronyPrzejdź do menu strony

Inspiracje kulinarne

Liście szpinaku z aromatycznym Rubinem i grillowanym boczkiem.

Składniki:

100 g sera Rubin
200 g młodych liści szpinaku
6 plasterków boczku wędzonego parzonego
2 jajka ugotowane na twardo
50 g łuskanych orzechów włoskich
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:

Jogurt wymieszać z majonezem, dodać wyciśnięty czosnek i wyłożyć na patelnię. Całość lekko podgrzać nie doprowadzając do wrzenia. Szpinak dokładnie umyć i dodać do ciepłego sosu na patelni. Całość wymieszać i wyłożyć na talerz. Na ciepły szpinak zetrzeć ser Rubin, położyć cząstki ugotowanego jajka i orzechy włoskie. Plastry boczku zgrillować na patelni na złoty kolor i wyłożyć na sałatkę. Podawać z grzankami czosnkowymi lub białym pieczywem.

Znajdź nas na:
Facebook Instagram YouTube