Quesadillas z serem
Składniki:
Quesadillas z serem BURSZTYN, kukurydzą i jalapeno
2 łyżki oliwy lub oleju do smażenia
2 łyżki posiekanej kolendry
250 g sera BURSZTYN
4 łyżki kukurydzy z puszki
2 papryczki jalapeno
4 placki tortilli
sol, pieprz
Sposób przygotowania:
Jalapeno pokroić na plasterki. Na 2 plackach tortilli rozsypać połowę żółtego sera, kukurydzę oraz jalapeno. Na to posypać drugą cześć sera, przykryć drugimi plastrami tortilli, docisnąć aby placki tortilli się ze sobą skleiły. Na patelnię wlać 1 łyżkę oliwy i smażyć tortille po 1-2 minuty na każdej stronie. Usmażoną tortille przelożyć na deskę do krojenia i pokroić nożem do pizzy w trójkąty. Posypać kolendrą. Najlepiej smakuje z domowym guakamole.