Przejdź do treści stronyPrzejdź do menu strony

NOWOŚCI

 

 

 

 

 

 

BURSZTYN okres dojrzewania - 6 miesięcy, porcja 180g

 

Ser jest kruchy, ale nie pęka  po przekrojeniu, zachowuje delikatność i zwartość miąższu. Nie posiada kryształków. W smaku delikatna pikantność na finiszu, lekka słodycz, posmak orzechowo – śliwkowy. Kolor jasny, żółtawy.

 

 

 

BURSZTYN okres dojrzewania - 12 miesięcy, porcja 180g

 

Ser kruchy, po włożeniu noża pęka. Widoczne białe grudki w miąższu, to aminokwasy. Kolor sera nabiera karmelowej barwy. Smak jest bardziej intensywny, pikantne nuty są bardziej wyczuwalne, szczególnie na finiszu, posmak suszonej śliwki i suszonych owoców mocniej wyczuwalny. Kolor karmelowy.


 

 

 

BURSZTYN okres dojrzewania - 15 miesięcy, porcja 180g

 

Ser zyskuje większą kruchość, zapach staje się bardziej intensywny, podobnie smak. Zwiększa się ilość wyczuwalnych w jedzeniu, chrupiących aminokwasów. Kolor sera przechodzi w intensywny karmelowy. W obróbce cieplnej ser ten doskonale się rozpuszcza do gładkiej konsystencji. 

 

 

 

Bursztyn w plastrach

 

To format produktu dotychczas niedostępny na rynku. Został stworzony przy użyciu indywidualnie dopasowanych, innowatorskich urządzeń do krojenia twardych serów długodojrzewających. Został wprowadzony do sprzedaży z myślą o potrzebach Konsumentów. Gotowe plastry sera sprawiają, że przygotowanie dań staję się dużo łatwiejsze i przyjemniejsze. Wygodna formuła sprawdza się w zarówna w prostych daniach, takich jak szybkie tosty jak również w wyrafinowanych potrawach.

 

Okres dojrzewania - 6 miesięcy, ser w plastrach  135g

Okres dojrzewania - 6 miesięcy,

ser w plastrach  135g

Okres dojrzewania - 12 miesięcy, ser w plastrach  135g

Okres dojrzewania - 12 miesięcy,

ser w plastrach  135g

 

 

 

 

SPÓŁDZIELCZA MLECZARNIA "SPOMLEK" zrealizowała projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozówj 2014-2020, PODDZIAŁANIE 1.1.1 "Badania przemysłowe i prace rozwojowe realizowane przez przedsiębiorstwa" – Szybka Ścieżka. Tytuł projektu: "Opracowanie nowatorskiej technologii krojenia i pakowania w folie cienkie i/lub podatne na recykling serów, w tym długodojrzewających powyzej 12 miesięcy, w dedykowanych atmosferach".

 

Celem projektu było opracowanie nowej technologii krojenia i pakowania ekologicznie konfekcjonowanych i pakowanych serów w tym dojrzewających >6 mieś w formie plasterków i klinków przy jednoczesnej redukcji użycia TSZ i zastosowaniu TSZ podatnych na recykling.

 

 

 

 

Znajdź nas na:
Facebook Instagram YouTube