Przejdź do treści stronyPrzejdź do menu strony

Sery

BURSZTYN

dojrzewał 6 miesięcy
Bursztyn

Jego proces produkcji opracowano w 2002 roku. 

Podobnie jak kamień, od którego zaczerpnął swoja nazwę, jego doskonałość ukształtowały czas i natura.
Unikalny smak i aromat zawdzięcza długiemu okresowi dojrzewania w pieczołowicie dobranych warunkach.
Przez 6 miesięcy każdy krąg jest stale pielęgnowany oraz ręcznie masowany z użyciem odpowiednio dobranej pasty, która nadaje jego skórce czarny kolor.
Jego miąższ charakteryzuje się zwartą i lekko kruchą strukturą z wyczuwalnymi kryształkami, których przybywa wraz z upływem czasu dojrzewania.

 

cechy: kruchy, aromatyczny z pikantną nutą

wina: czerwone wytrawne

zastosowanie: deska serów, spaghetti, sosy, sałatki

 

Zobacz także:
Znajdź nas na:
Facebook Instagram YouTube