Przejdź do treści stronyPrzejdź do menu strony

Sery

RUBIN

dojrzewał 3 miesiące
Rubin

 Receptura i technologia wytwarzania sera Rubin została w całości opracowana w 2009 roku przez radzyńskich serowarów. Komponowane w Radzyniu Podlaskim szczepionki smakowe sprawiają, że jest najbardziej oryginalną propozycją Skarbów Serowara, w której gustują zarówno początkujący, jak i wyrobieni smakosze.

Ser ten dojrzewa minimum 3 miesiące.

Rubin to klasyczny przykład sera, którego zapach prowadzi nas inną drogą niż właściwy smak w ustach.

Posmaki Rubina są wyraźnie maślane aromat i zapach przywołują farmerską nutę na wzór serów francuskich.

 

cechy: aromatyczny zapach z nutą farmerską, delikatny

wina: różowe, czerwone półwytrawne

zastosowanie: deska serów, dania zapiekane, sałatki

Zobacz także:
Znajdź nas na:
Facebook Instagram YouTube